Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Burgu në “Shtëpinë e Tufinës”

blank
Emri Burgu në Shtëpinë e Tufinës
Vendndodhja: Rruga Hoxha Tasin, Tiranë
Viti i Ndërtimit: 1945
Viti i Mbylljes: 1949

Ky burg ka funksionuar gjatë viteve 1945-1949. Është përdorur si qendër hetuesie dhe torturash. Në këtë burg kanë gjetur vdekjen nga torturat me dhjetra të ndaluar midis tyre dhe babai i Teqes së Krujës, Myrteza Paja.