Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Kampi i Laçit

blank
Emri Kampi për ndërtime dhe për hekurudhën, Laç (1961-1962)
Vendndodhja: Laç
Viti i Ndërtimit: 1961
Viti i Mbylljes: 1962
Burimi i Informacionit: Kastriot Dervishi,

Kampi u krijua në vitin 1961 në Laç për ndërtimin e objekteve të këtij qyteti të ri industrial dhe hekurudhës.

Hekurudha për të cilën kontribuuan edhe të burgosurit e këtij reparti ishte hekurudha Vorë-Laç me gjatësi 30 km, e cila u përurua më 1 maj 1963.

Në vitin 1961 raportohej për rreth 600 të dënuar që punonin.

Disa nga të dënuarit