Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Kampi i Poshtëm, Kamëz

blank
Emri Kampi i Poshtëm, Kamëz
Vendndodhja: Tiranë
Viti i Ndërtimit: 1948
Viti i Mbylljes: 1953
Burimi i Informacionit: Musa Çaprani, Një si mijëra familje të tjera që e kaluan jetën në kampet e skëterrës komuniste, botimi i ISKK

-Kampi i Poshtëm te kthesa e Valiasit. Ky kamp shërbeu për të vendosur të internuarit që punuan në bonifikim e fushës së Kamzës dhe Valiasit. Kampi kishte në përbërien e tij vetëm tre baraka nga të cilat  një ishte për komandën e dy për të internuarit.  Ai kishte një rrethim të rregullt me tela me gjemba.