Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Kampi i Paprit

blank
Emri Kampi i Paprit
Vendndodhja: Elbasan
Viti i Ndërtimit: 1952
Viti i Mbylljes: 1954

Të internuarit u vendosën në një ngrehinë njëkatëshe në formë stalle dhe për periudhën njëvjeçare që qëndruan aty, u morën me shpyllëzim në kodrat e Paprit dhe me mbjellje kikiriku në fushat e Cërrikut.  Në vitin të vitit 1954, del vendimi për krijimin  e Kampit nr. 5 në Lushje dhe familjet e internuara në kampin e Paprit duhej të trasferoheshin atje.