Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Kampi i Sipërm, Kamëz

blank
Emri Kampi i Sipërm, Kamëz
Vendndodhja: Tiranë
Viti i Ndërtimit: 1951
Viti i Mbylljes: 1953
Burimi i Informacionit: Musa Çaprani, Një si mijëra familje të tjera që e kaluan jetën në kampet e skëterrës komuniste, botimi i ISKK

Kampi i Sipërm, afër kodrës së Dakos.

Ky kamp shërbeu për të vendosur të internuarit që punuan në bonifikim e fushës së Kamzës dhe Valiasit.

Në vitin 1951, një pjesë të internuarve që kishin qenë në kampet e tjera të Kamzës  u zhvendosën në Kodër-Kamëz, në kampin që e quajtën Kampi i Sipërm.

Në këtë kamp ishin ngritur vetëm dy baraka.