Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Burgu “Shtëpia e Rakos”, Korçë

blank
Emri Burgu “Shtëpia e Rakos”, Korçë
Vendndodhja: Korçë
Viti i Ndërtimit: 1945
Viti i Mbylljes: 1954

Ky burg ka shërbyer si qendër hetuesie dhe torturash nga viti 1945 deri në vitin 1954. Në këtë burg kanë gjetur vdekjen mbi 50 persona të ndaluar.