Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Burgu “Shtëpia e Adem Vilës”

blank
Emri Burgu “Shtëpia e Adem Vilës”
Vendndodhja: Korçë
Viti i Ndërtimit: 1945
Viti i Mbylljes: 1954

Ky burg ka pasur një kapacitet prej 100 vetësh dhe është përdorur si qendër hetuesie dhe torturash. Ka funksionuar në vitet 1945-1954