Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Vend internimi Tale

blank
Emri Vend internimi Tale
Vendndodhja: Tale, Lezhë

Sipas të dhënave të gjetura nga studiuesi Kastriot Dervishi, këtu hasim një paradoks. Talja e Lezhës, ishte një vend internimi si shumë fshatra të Shqipërisë, por në vitin 1977, disa të internuar në këtë fshat dhe disa fshatra të tjera të Lezhës, jetuan brenda rrethimeve me tela edhe pse kampet e rrethuar, tashmë ishin mbyllur.