Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Kampi “Lufta e Vlorës”, Llakatund

blank
Emri Kampi Lufta e Vlorës, Llakatund
Vendndodhja: Llakatund
Viti i Ndërtimit: 1950
Viti i Mbylljes: 1950
Burimi i Informacionit: Kastriot Dervishi

-Kampi “Lufta e Vlorës” Llakatund (1950)

Kamp i rrethuar me tela me gjemba. Ka funksionuar gjatë vitit 1950 si kamp i përkohshëm pune. Kampi kishte 50 të internuar dhe 20 të burgosur. Në fund të vitit 1953 aty janë vendosur emigrantët jugosllavë, përfshirë këtu në pjesën më të madhe shqiptarët nga Kosova. Kjo vinte në bazë të udhëzimit  nr.10, datë 24.12.1953 të Kryeministrisë, gjë që solli grumbullimin në këtë kamp të 207 emigrantëve.