Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Kampi i stadiumit “Qemal Stafa”

blank
Emri Kampi i stadiumit Qemal Stafa
Vendndodhja: Tiranë
Viti i Ndërtimit: 1946
Viti i Mbylljes: 1946

Për ngritjen e stadiumit më të madh në vend u angazhuan robërit italianë dhe gjermanë. Aty punuan 120 punëtorë ushtarë italianë, 120 të burgosur gjermanë, 700 punëtorë shqiptarë. Katër turne nga 6 orë, 24 orë në 24 orë!  Ata punuan në periudhën qershor 1946-tetor 1946.