Mbështetur nga Konrad Adenauer Stiftung
AL / EN

Çermë-Kamp

blank
Emri Çermë-Kamp
Vendndodhja: Çermë-Kamp, Lushnjë

Në këtë fshat del në sipërfaqe fjala drithëruese “kamp” e kamufluar në fshatrat fqinjë nën termin “sektor”, që i paraqiste ata si sektorë të ndërmarrjes bujqësore.

Një nga fshatrat e Lushnjës ku vendoseshin të internuarit, pas prishjes së kampeve të rrethuara dhe, si kudo tjetër, jetonin në baraka dhe punonin në bujqësi duke pasur detyrimin të paraqiteshin në apel.